14.10.13

AKCIJA za slobodu semena i slobodu hrane: 02.-16.10.2013



Ključni dani za akciju/Ideje za akciju


2.10. Posejte seme Istine (Satyagraha) – građanska eposlušnost protiv nepravednih zakona o semenu, u duhu Gandijeve borbe

02.10. Nenasilni otpor u odbranu semena – građanska neposlušnost u celom svetu u duhu Gandija protiv nepravednih zakona za seme.

12.10. Globalni marš protiv Monsanta – www.march-against-monsanto.com

16.10. Proslava Svetskog dana hrane i priznanja pravim herojima hrane - identifikujte i uručite priznanje Pravim herojima hrane u vašoj komuni i u svetu

02.10. Akcija za slobodu semena – započnite banke semena i Zone bez GMO/Zone za slobodu semena; kreirajte bašte nade; organizujte sakupljanje semena i bacanje "bombi semena"

Za više detalja kako učestvovati pogledajte: http://seedfreedom.in/fortnight-of-action-2013-how-to-participate/

Izvor

Vandana Šiva gostovaće i u Srbiji - u Beogradu 17. oktobra. U okviru Međunarodne konferencije o GMO, pod nazivom: "GMO: ETIKA ILI INTERES?" sa početkom u 9 h, u svečanoj sali Skupštine opštine "Stari grad" pored Vandane, govoriće i eminentni stručnjaci za pitanja povezana sa GMO, uključujući Prof Johna Fagana, Prof dr Marijana Jošta, prof Branka Radujkovića, prof dr Miodraga Dimitrijevića i prof dr Miladina Ševarlića.

Zbog velikog interesovanja, molimo Vas da prisustvovanje potvrdite mejlom na adresu: branko.cicic@gmail.comnajkasnije do 16.10.2013.
Prilikom potvrde dolaska navedite: ime i prezime, instituciju u kojoj radite, telefon i e-mail adresu.

Нема коментара:

Постави коментар