7.10.12

Ekskurzije u okviru Globalne akcije za slobodu semena


U okviru globalne akcije za slobodu semena a u okviru grupe STOP GMO u Srbiji ogranizuje se više ekskurzija - pogledajte u nastavku o čemu je reč :)



U subotu 20.10.2012 - idemo u posetu Institutu u Somboru koji je sakupio 5.000 uzoraka od 40 vrsta starih sorti. Kako i koje vrste semena su uspeli da sačuvaju, objasniće posetiocima u kratkom predavanju.

"Idemo u avanturu po inspiraciju za dobra rešenja koja su moguća. Kao i do sada lepo ćemo da se organizujemo za prevoz i za druženje nakon posete. Svako neka ponese malo domaće hrane za meze pa ćemo ponuditi jedni druge kao dobri prijatelji. Ako neko ima mali instrumenat može da ponese da doprinese našoj radosti druženja u potrazi za dobrim rešenjima u ova teška vremena." (Irena Beret, inicijator akcije)

Molimo one koji su ozbiljno zainteresovani da se jave do ponedeljka 8.10. kako bi smo mogli Institutu da dostavimo broj posetilaca. 

Događaj nađite na FB-u : http://www.facebook.com/events/359057760847156/


U nedelju 14.oktobra idemo u goste kod Vivijen i Boudvin na njihovu bio dinamičku farmu, pored Šapca, da se upoznamo sa pozitivnim uzorom i da budemo inspirisani za moguća rešenja. Svako ko je u mogućnosti neka ponese malo meze, vredne domaćice mogu da umese hleb ili suvo pecivo, ko šta može. Ko želi može doneti malo voća i povrća da ponudimo jedni druge i da uz meze razmenimo mišljenje nakon posete, kao što to dolikuje prijateljima. Ako neko svira, može poneti i manji muzički instrumenat kao frulicu npr. Mi smo tu da negujemo i jačamo naša prijateljstva i da budemo jedni drugima podrška u iznalaženju dobrih rešenja.Termin 14.10 je izabrala domaćica farme i potvrđen je. Prijave Ireni Barret - u inbox u vezi dobre organizacije.

Нема коментара:

Постави коментар